Despre noi

Editura ASCR editează publicații din domeniul ştiinţelor cognitive: psihologie, inteligenţă artificială, neuroştiinţe, lingvistică teoretică, antropologie, filosofia minţii. Prin calitatea științifică a aparițiilor noastre, răspundem solicitărilor care vin din partea comunității de specialiști – cadre didactice, cercetători, studenți, practicieni clinicieni. Acestea sunt grupate în cea mai mare parte în colecția Psihologul expert.

Am dezvoltat însă și colecții (cum sunt Psihologie și viață, Cărți pentru copii, Educație) pentru un public mai larg care manifestă interes pentru sfera subiectelor legate de calitatea vieții interioare, educație, cultură sau soluții pe care le poate oferi specialistul psiholog / educator / consilier.

Editura a fost înființată în anul 2002, de către Asociația de Științe Cognitive din România  (al cărei acronim se regăsește în nume), iar din ianuarie 2008 am devenit persoană juridică cu identitate fiscală proprie. Din 2006, suntem editură acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior (CNCSIS).

Prin colaborarea cu Asociația de Științe Cognitive din România, participăm la realizarea Conferinţelor Naţionale de Ştiinţe Cognitive, a mai multor simpozioane internaţionale, granturi de cercetare-dezvoltare naţionale şi internaţionale. Colectivul de referenţi ştiinţifici ai revistelor pe care le edităm la ASCR, în mare parte, girează şi calitatea ştiinţifică a cărţilor editate de noi.