Tratat de metafizică

Descriere
Vasile Frăteanu a fost profesor de metafizică şi ontologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în ultimii ani a îndeplinit funcţia de profesor consultant la aceeaşi universitate.
*
Cartea a primit premiul Vasile Conta al Academiei Române în 2002.
Lui Vasile Frăteanu i s-a acordat în 2002 Outstanding Professional Award, American Biographical Institute, USA, for Dedicated Achievements in the Field of Philosophy.
Autorul este menţionat în Leading Intellectuals of the World, Third Edition, The Section Genius Elite, for Remarkable Achievements in the Field of Philosophy, American Biographical Institute, USA (2004).
*
Tratatul de metafizică este o carte profundă şi originală. Ideea fundamentală a cărţii, susţinută de o argumentaţie riguroasă şi exemplificată într-o manieră erudită, este aceea a prezenţei în univers a unei realităţi suprasensibile, atemporale şi identice cu sine în permanenţă, a unei scheme abstracte de funcţionare, a unui program „genetic” responsabile de formarea unui set de criterii şi legi care determină principalele manifestări ale lumii în care trăim. Această realitate (fiinţa, în termeni filosofici) îşi extinde influenţa şi asupra vieţii omului, guvernând, într-o măsură semnificativă, chiar şi gândirea şi limbajul acestuia. Departe, însă, de a se închide în sfera ei de determinări şi de a exercita un presupus autoritarism universal, fiinţa permite, în limitele, flexibile de altfel, pe care ea însăşi le-a trasat, intervenţia devenirii, a schimbării, a transformării, precum şi apariţia diferenţelor consubstanţiale acestora din urmă. Universul (cu toate fiinţările sale, inclusiv cu fiinţarea umană şi cu atributele gândirii şi ale limbajului specifice ei) ar fi, aşadar, o rezultantă a acţiunii conjugate a fiinţei şi a devenirii, o expresie a inter-relaţionării lor.

ISBN: 978-606-8244-80-8

Pret: 28.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
Treatise on metaphysics
Treatise on metaphysics

ISBN: 978-606-8244-81-5

Ediţia I Autor: Vasile Frăteanu Traducere în limba engleză: Petronia Petrar Număr de pagini: 270 pagini Dimensiune: 16,5/24 cm Anul apariţiei: 2014 Prima traducere în limba engleză a unei cărţi care a primit premiul Vasile Conta al Academiei Române în 2002.

28.00 RON