STRATEGII DE SUPORT PENTRU O ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ LA ADOLESCENŢI

Descriere
Cartea abordează tematica obiceiurilor alimentare ale adolescenţilor şi efortul acestora de a face faţă tentaţiilor culinare într-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalităţile prin care adolescenţii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sănătos şi modul în care părinţii pot contribui la acest proces.
Un colectiv de cercetători în psihologia sănătăţii de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, împreună cu cercetători din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Portugalia, la proiectul european comun, „Tentaţia de a mânca moderată de factori individuali şi de mediu şi instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informaţiile despre tentaţiile alimentare şi modul în care adolescenţii şi le gestionează au la bază date provenite de la 15.000 de adolescenţi (dintre care 1.401 din România).
Cartea oferă părinţilor, consilierilor şi adolescenţilor, într-un limbaj accesibil, informaţii fundamentate ştiinţific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul tinerilor. Sunt propuse o serie de exerciţii care pot fi realizate de către adolescenţi acasă sau la şcoală, singuri sau împreună cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educaţia pentru sănătate.

ISBN: 978-606-8244-64-8

Pret: 19.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
TRATAMENTUL ANXIETĂȚII LA COPII ŞI ADOLESCENŢI. O abordare fundamentată științific
TRATAMENTUL ANXIETĂȚII LA COPII ŞI ADOLESCENŢI. O abordare fundamentată științific

ISBN: 978-973-7973-69-6

Colecţia Psihologul expert Autori: Ronald M. Rapee, Ann Wignall, Jennifer L. Hudson, Carolyn A. Schniering Traducere din limba engleză de Laura Visu-Petra Ediția a doua Anul apariției: 2011 Autorii combină cunoştinţele bazate pe cele mai recente cercetări cu o experienţă clinică remarcabilă, într-o abordare modernă a tratamentului copiilor şi al adolescenţilor cu anxietate.

35.00 RON

INTRODUCERE ÎN PSIHOLOGIA COPILULUI
INTRODUCERE ÃŽN PSIHOLOGIA COPILULUI

ISBN: 978-973-7973-45-0

Colecţia Psihologul expert Autor: H. Rudolph Schaffer Traducere din limba engleză de Thea Ionescu Ediţia a treia Anul apariției: 2010 Cartea profesorului englez Rudolph Schaffer este scrisă într-un stil accesibil tuturor celor interesaţi de îngrijirea şi educarea copiilor.

46.00 RON

CUM SĂ VĂ AJUTAŢI COPILUL CU PROBLEME DE ANXIETATE Un ghid pas-cu-pas pentru părinţi
CUM SĂ VĂ AJUTAŢI COPILUL CU PROBLEME DE ANXIETATE Un ghid pas-cu-pas pentru părinţi

ISBN: 978-973-7973-52-8

Colecția Psihologie și viață Autori: Ronald M. Rapee, Susan H. Spence, Vanessa Cobham, Ann Wignall Traducere și adaptare din limba engleză de Laura Visu-Petra, Andrea Demeter-Vas, Andreea Luca Ediția a doua Anul apariției: 2011 Autorii lucrării, cercetători și practicieni de renume în domeniu, oferă părinților un pachet structurat de metode validate științific pentru prevenirea și remedierea problemelor de anxietate la copii și adolescenți.

35.00 RON

AJUTORUL STRATEGIC PENTRU ELEVII CU DIFICULTĂŢI ŞCOLARE
AJUTORUL STRATEGIC PENTRU ELEVII CU DIFICULTÄ‚Å¢I ÅžCOLARE

ISBN: 978-606-8244-17-4

Colectia Educație Autor: Pierre Vianin Traducere din limba franceză: Livia Titieni Cuvânt înainte: Mircea Miclea Anul apariției: 2011 Demersul cognitiv propus în această carte este unul dintre cele mai fecunde în sprijinirea copiilor cu dificultăţi şcolare. El permite tuturor elevilor să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare şi arată cum ar putea elevii să fie mult mai eficienţi în îndeletnicirea lor de elevi, dacă ar utiliza procedurile bune de învăţare.

48.00 RON