BASME TERAPEUTICE PENTRU COPII, ADOLESCENŢI ŞI PĂRINŢI

Descriere
Această culegere de basme se înscrie într-un şir tot mai cuprinzător de cărţi utile celor ce se ocupă de îmbunătăţirea vieţii altora. Ea cuprinde un mozaic de basme originale, ale căror metafore "de dificultate medie" sunt inspirate fie din propria experienţă clinică, fie sunt seminţe de idei sau basme adaptate după Nancy Davis şi Nossrat Peseschkian.
La fel ca mitul, parabola sau fabula, basmul lărgeşte şi luminează spaţiul interior al ascultătorului. Îl face să alunece într-un loc de unde lucrurile se văd altfel. Linearitatea gândirii logice, stresante este ocolită. Această extindere desfiinţează poziţia în care era blocat inițial pacientul, confruntat cu problema căreia simţea că nu-i face faţă (de exemplu, teama, sentimentul de vinovăție sau nesiguranța de sine). Basmul suspendă acea stare, acţionând neexplicit prin intermediul metaforei, adică emoţional. Face o deschidere spre ieșirea din impas. O transformă în posibilitate - ceea ce înseamnă tot o schimbare de sens, pentru că starea patogenă este pusă într-o nouă lumină, este privită din alt unghi.
Basmul seamănă mai curând cu o lecţie indirectă, emoţională, de viaţă. Sparge tiparul vechi de comportament. Subminează acea atitudine corozivă, nefericită, disperată, faţă de problema aparent insurmontabilă în care subiectul se simţea închis, sufocat. Basmul vine cu un mesaj terapeutic care îndulceşte afectiv situaţii normale, dar amare de viaţă (de exemplu, situații de teamă, neliniște, tendința de a abandona, sentimentul de a fi epuizat, eşecurile dezamăgitoare, rivalitatea, desconsiderarea, dispreţul, respingerea, o imagine de sine deficitară, o traumă, dorinţa să schimbăm pe cineva al cărui comportament ne deranjează ş.a.m.d.). Mesajul terapeutic îi permite ascultătorului să se identifice cu calitățile unui personaj mai eficient.
Cuprins
Cuvântul autorului I. Cum să înţelegem basmul şi metafora terapeutică II. Cum se foloseşte basmul cu mesaj terapeutic III. Recomandări speciale pentru părinții care doresc să folosească basmul cu mesaj terapeutic Basme terapeutice pentru copii, adolescenţi şi părinţi

ISBN: 978-606-8244-56-3

Pret: 32.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Claudia a scris la data de 12/30/2012 2:58:59 PM

Imi place mult cartea aceasta si mi-e utila in practia profesionala. Povestioarele sunt scurte si frumoase...ti se dau indicatii despre cum sa le folosesti in terapie...ti se spune ce poveste sa folosesti in functie de problema clientului... :)
Maria a scris la data de 11/8/2014 10:58:51 AM

O carte cu povesti scurte, pline de invataminte. Foarte usor de citit seara!
Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
JOCURI TERAPEUTICE
JOCURI TERAPEUTICE

ISBN: 978-606-8244-42-6

Colecţia Psihologie şi viaţă Coordonator: Oana Benga Ediţia a patra Anul apariției: 2012 Ilustrată cu desene ale copiilor, cartea propune câteva jocuri deopotrivă distractive şi cu dublu rol terapeutic: atât mama, cât şi copilul, prin intermediul aceluiaşi joc, învaţă cum să comunice atunci când cel mic suferă de o boală care s-a manifestat deja sau doar începe să dea semne de manifestare prin durere.

24.00 RON

DEZVOLTAREA COMPETENŢELOR EMOŢIONALE ŞI SOCIALE LA PREŞCOLARI. Ghid practic pentru părinţi
DEZVOLTAREA COMPETENŢELOR EMOŢIONALE ŞI SOCIALE  LA PREŞCOLARI. Ghid practic pentru părinţi

ISBN: 978-973-7973-50-4

Colecţia Educaţie Autori: Catrinel A. Ştefan, Kallay Eva Anul apariţiei: 2011 Ghidul pentru părinţi ajută în realizarea efectelor pozitive ale programelor de educaţie timpurie şi în asigurarea eficienţei lor pe termen lung.

47.00 RON

LITERATURA PENTRU COPII. Repere teoretice şi metodologice
LITERATURA PENTRU COPII. Repere teoretice ÅŸi metodologice

ISBN: 978-606-8244-38-9

Colecţia Educaţie Autor:Mircea Breaz Anul apariţiei: 2012 Cartea discută literatura pentru copii ca "lectură emergentă" - o literatură a "începutului de drum", o literatură care antrenează deopotrivă cunoaşterea raţională şi dezvoltarea emoţională a copiilor de vârstă şcolară mică.

27.00 RON

SET Cărticelele vârstei fragede
SET Cărticelele vârstei fragede

ISBN: 9786068244145

Colecția: Cărţi pentru copii Autor: Constanta Buzea Anul apariției: 2011

98.00 RON

Cifrele
Cifrele

ISBN: 973-85876-8-9

Autori: O echipa multidisciplinară de experţi din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi ASCR (Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România). Soft educaţional de învăţare a conceptului de număr natural pentru 5-9 ani. Disponibil pe suport CD.

19.00 RON

Naufragiaţi pe Insula Calculelor
Naufragiaţi pe Insula Calculelor

ISBN: 973-7973-03-8

Autori: O echipa multidisciplinară de experţi din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi ASCR (Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România). Soft educaţional pentru învăţarea operaţiilor de adunare şi scădere cl.I şi cl.a II-a. Inclusiv 12 lecţii. Disponibil pe suport CD.

19.00 RON