EMOŢIILE INDUSE DE MUZICĂ. Corelate psihofiziologice şi diferenţe interindividuale

Descriere
Autoarea aduce dovezi experimentale riguroase pentru a răspunde la aceste întrebări, folosind metode psihofiziologice în designuri de cercetare ingenioase, aplicate atât în laborator, cât şi în sala de spectacol. Studiul "de teren" cuprins în această carte este cu atât mai interesant cu cât autoarea a fost protagonista spectacolului Madama Butterfly, în pauzele căruia s-au făcut măsurătorile psihologice pe un eşantion de spectatori.
Muzica, stimulii muzicali, generează cele mai intense, cele mai diverse şi cele mai multe emoţii pe o unitate de timp. Niciun alt stimul (verbal, imagistic, semantic etc.) nu are un astfel de potenţial. De aceea, stimulii muzicali se constituie într-un adevărat cod de reprezentare a emoţiilor - mult mai adecvat decât codurile imagistice, verbale sau semantice şi mult mai congruent cu organizarea sistemului nostru mintal, pe dubla axă a experienţei şi raţiunii - şi reprezintă cel mai eficient stimul evocator de reacţii emoţionale.
Cartea ilustrează foarte elocvent anvergura teoretică şi metodologică pe care o are psihologia cognitivă a muzicii. Cu un accent asupra muzicii de operă (afinitate care se leagă de cariera de solist de operă a autoarei), cercetările incluse în această carte investighează original câteva aspecte interesante ale emoţiilor induse de muzică.
Cuprins
Emoţiile şi muzica. Definiţii, perspective şi teorii ale emoţiilor induse de muzică Emoţii induse de muzica de operă. Efecte psihofiziologice ale muzicii, scenariului şi jocului scenic Studiu de teren asupra emoţiilor muzicale la un spectacol de operă live. Diferenţe interindividuale în empatie şi imagerie vizuală Spaţiul afectiv şi o comparaţie a emoţiilor induse de muzică între muzicieni şi non-muzicieni, în cazul Anotimpurilor lui Vivaldi Manipularea empatiei cognitive influenţează emoţiile induse de muzică şi corelatele fiziologice ale acestora Concluzii şi discuţii finale

ISBN: 978-606-8244-57-0

Pret: 27.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
EMOŢIE ŞI COGNIŢIE. Lateralizare cerebrală. Diferențe individuale și de gen
EMOŢIE ŞI COGNIŢIE. Lateralizare cerebrală. Diferențe individuale și de gen

ISBN: 978-973-7973-56-6

Colecţia Psihologul expert Autor: Andrei C. Miu Anul apariției: 2008 Prin abordarea neurocognitivă a emoţiilor, autorul relevă importanţa cunoaşterii teoretice a creierului, precum şi impactul patologiei complexe a sistemului nervos asupra multiplelor dimensiuni ale societăţii.

30.00 RON

SENSURI ALE VIEŢII
SENSURI ALE VIEÅ¢II

ISBN: 978-606-8244-27-3

Colecția Psihologie și viață Autor: Roy F. Baumeister Traducere din limba engleză de Kállay Éva, Anul apariţiei: 2011 Autorul utilizează datele oferite de studiile empirice, făcând o analiză interdisciplinară, erudită şi, totodată, cuceritoare a modului în care sensul vieţii influenţează viaţa socială.

51.00 RON