EMOŢIE ŞI COGNIŢIE. Lateralizare cerebrală. Diferențe individuale și de gen

Descriere
Prin abordarea neurocognitivă a emoţiilor, autorul relevă importanţa cunoaşterii teoretice a creierului, precum şi impactul patologiei complexe a sistemului nervos asupra multiplelor dimensiuni ale societăţii.
Studiile care alcătuiesc această carte reprezintă investigaţii în domeniul neuroştiinţelor cognitive ale afectivităţii, publicate anterior în reviste internaţionale de mare prestigiu.
Printre contribuţiile majore ale cercetărilor cuprinse în această carte, poate fi menţionat faptul că autorul român realizează, în literatura internaţională, prima metaanaliză asupra relaţiei dintre anxietatea ca trăsătură (TA) şi variaţia frecvenţei cardiace (HRV).
Este, de asemenea, pentru prima dată când se demonstrează că anxietatea ca stare reduce variaţia frecvenţei cardiace. Şi este tot pentru prima oară în literatura de specialitate când paradigma experimentală Iowa Gambling Task (IGT) se adaptează şi se utilizează pentru copiii de 3 şi 4 ani, pentru a proba un rezultat extrem de important: că între 3 şi 4 ani, asistăm la o maturare accelerată a cortexului prefrontal ventromedial şi că această maturare este mai rapidă la băieţi decât la fete.
Cuprins
Emoţie şi cogniţie: incursiuni în psihologia emoţiei, psihofiziologia cognitivă a emoţiei şi neuroştiinţele afective - Anxietatea şi variaţia frecvenţei cardiace - Decizia informată emoţional: efectele genului şi anxietăţii ca trăsătură - Anxietatea, facilitarea şi reprimarea emoţională a memoriei - Anxietatea şi lateralizarea cerebrală a interferenţei emoţionale.

ISBN: 978-973-7973-56-6

Pret: 30.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
THE MULTIDIMENSIONAL DEVELOPMENT OF EXECUTIVE FUNCTIONING. A neuropsychological approach
THE MULTIDIMENSIONAL DEVELOPMENT OF EXECUTIVE FUNCTIONING. A neuropsychological approach

ISBN: 978-973-7973-59-7

Colecţia Psihologul expert Autor: Laura Visu-Petra Anul apariției: 2008 Investigaţiile autoarei propun o perspectivă dinamică asupra celor trei componente esenţiale ale funcţionării executive: memoria de lucru, inhibiţia şi comutarea atenției, la copiii cu dezvoltare tipică şi atipică.

25.00 RON

DETECŢIA MINCIUNII ŞI A COMPORTAMENTULUI SIMULANT: DILEME ŞI OPORTUNITĂŢI
DETECÅ¢IA MINCIUNII ÅžI A COMPORTAMENTULUI SIMULANT: DILEME ÅžI OPORTUNITÄ‚Å¢I

ISBN: 978-606-8244-48-8

Colecţia Psihologul expert Autor: Aldert Vrij Coordonatorul traducerii din limba engleză: George Visu-Petra Anul apariției: 2012 Cartea propune o perspectivă actualizată asupra cercetărilor în domeniul comportamentului simulant şi analizează eficienţa şi acurateţea celor mai importante instrumente de detecţie a acestuia.

49.00 RON

EMOŢIILE INDUSE DE MUZICĂ. Corelate psihofiziologice şi diferenţe interindividuale
EMOŢIILE INDUSE DE MUZICĂ. Corelate psihofiziologice şi diferenţe interindividuale

ISBN: 978-606-8244-57-0

Colecția Psihologul expert Autor: Felicia Rodica Balteş Anul apariţiei: 2012 Care sunt contribuţiile muzicii, ale scenariului, ale interpretării pe care o vedem pe scenă, la crearea emoţiilor pe care le trăim la un spectacol de operă? Ni se modifică activitatea fiziologică în timpul emoţiilor induse de muzică? Cum interacţionează emoţiile induse de muzică cu dispoziţia afectivă cu care venim la spectacol? Sunt emoţiile induse de muzica de operă mai puternice dacă empatizăm voluntar cu personajul interpretat?

27.00 RON

INTERVENŢIA COMPORTAMENTALĂ CLINICĂ. Formarea în A.B.A.
INTERVENŢIA COMPORTAMENTALĂ CLINICĂ. Formarea în A.B.A.

ISBN: 978-606-8244-52-5

Colecția Psihologul expert Autori: Ghislain Magerotte, Eric Willaye Anul apariţiei: 2012 Această lucrare se adresează în principal intervenienţilor implicaţi în structuri şcolare, educative, sociale, medicale şi medico-sociale, precum şi oricărei persoane interesate de copiii, adolescenţii şi adulţii cu tulburări de dezvoltare.

44.00 RON