ANI MINUNATI. O noua perspectiva asupra vietii dupa cincizeci de ani

Descriere
Această versiune în limba română este traducerea cărții THE WONDER OF AGING. A new approach to embracing life after fifty, scrisă de Michael Gurian şi publicată în 2013, la Atria Books, Simon & Schuster, Inc.

*

Autorul propune o nouă perspectivă şi noi modalități care să ne ajute să ne bucurăm de a doua jumătate a vieții şi să profităm de ceea ce ne poate oferi această etapă a existenței noastre. Autorul vorbeşte de un proces spiritual și, deopotrivă, unul de „menținere a sănătății”, într-o perioadă a vieții în care „optimizarea” sănătății impune regândirea îmbătrânirii în manieră holistică. Știința și spiritualitatea pot coopera pentru a îndeplini acest deziderat, iar cartea de față oferă o soluție de îmbinare armonioasă a acestora.
Conţinutul cărţii ne provoacă să ne reconsiderăm şi poate poate să ne îndepărtăm de unele convingeri adânc înrădăcinate în cultura noastră. Cultura noastră nu a analizat încă procesul de îmbătrânire din dubla perspectivă a dezvoltării fizice și spirituale, așa cum a făcut-o pentru alte etape ale vieții – copilăria, vârsta adultă, vârsta mijlocie și moartea. Redefinirea acestui proces conform unei noi perspective se realizează într-un demers care încorporează elemente de medicină, psihologie, antropologie și spiritualitate. În acest sens, cartea propune o nouă paradigmă pentru cele trei etape ale procesului de îmbătrânire:

Etapa 1: etapa transformării (de la aproximativ cincizeci până pe la șaizeci și cinci de ani)
Etapa 2: etapa distincției (de la aproximativ șaizeci și cinci până spre optzeci de ani)
Etapa 3: etapa împlinirii spirituale (de la aproximativ optzeci până la o sută de ani și peste o sută)

Fiecare capitol urmărește două scopuri practice: (a) acela de a reduce stresul psihologic nesănătos, resimțit pe măsură ce îmbătrânim și (b) de a crește calitatea relațiilor noastre pe tot parcursul vieții. Experiența umană a longevității, a magiei și a aventurii care pot să ne însoțească viața depind de măsura în care ne folosim de stresul sănătos, reducem stresul nesănătos și păstrăm calitatea maximă a relațiilor noastre. Stresul nesănătos cronic și lipsa relațiilor sănătoase sunt cei doi mari asasini ai persoanelor de peste cincizeci de ani și cei mai periculoși dușmani ai calității vieții.
Cuprins
MICHAEL GURIAN este un binecunoscut psihoterapeut specializat în terapia de cuplu și de familie și, de asemenea, un autor de succes aflat pe lista publicației New York Times cu peste douăzeci și șase de cărți. Domeniul lui de cercetare şi activitate este filosofia socială și consilierea în domeniul sănătății mintale. Este co-fondator al Institutului Gurian (1996) și susține în mod frecvent prelegeri în diverse instituții – spitale, școli, organizații comunitare, companii și biserici și colaborează cu specialiști în medicină, în sistemul judiciar și cu alți profesioniști. Gurian a predat la Universitatea Gonzaga și la Universitatea din Ankara. Locuiește în Spokane, Washington.

ISBN: 978-606-977-034-4

Pret: 40.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere