PIERDUT ŞI REGĂSIT. Cum să îi ajutăm pe elevii cu probleme comportamentale (şi, astfel, pe toţi ceilalţi)

Descriere
PIERDUT ŞI REGĂSIT. Cum să îi ajutăm pe elevii cu probleme comportamentale (şi, astfel, pe toţi ceilalţi) este versiunea în limba romană a primei ediţii a cărţii LOST & FOUND: Helping Behaviorally Challenging Students (and, While You're At It, All the Others), scrisă de Ross W. Greene, publicată la editura Jossey-Bass, A Wiley Brand, USA.

Dr. Ross W. Greene a pus bazele abordării inovative, fundamentate știinţific, cunoscute acum sub numele de Soluții colaborative și proactive (SCP), descrisă în cartea de faţă și în cărţile sale anterioare, The Explosive Child și Lost at school. Dr. Green a activat timp de peste douăzeci de ani la catedra Facultăţii de medicină de la Harvard, iar în prezent este profesor asociat adjunct în Departamentul de Psihologie la Virginia Tech. Totodată, el este directorul fondator al organizaţiei nonprofit Lives in the Balance (www.livesinthebalance.org), prin care sunt puse la dispoziţie, gratuit, o gamă variată de resurse online despre modelul SCP și prin care sunt promovate drepturile copiilor cu probleme comportamentale, ale părinţilor lor, profesorilor și altor aparţinători.
Cuprins
Dr. Ross W. Greene a pus bazele abordării inovative, fundamentate știinţific, cunoscute acum sub numele de Soluții colaborative și proactive (SCP), descrisă în cartea de faţă și în cărţile sale anterioare, The Explosive Child și Lost at school. Dr. Green a activat timp de peste douăzeci de ani la catedra Facultăţii de medicină de la Harvard, iar în prezent este profesor asociat adjunct în Departamentul de Psihologie la Virginia Tech. Totodată, el este directorul fondator al organizaţiei nonprofit Lives in the Balance (www.livesinthebalance.org), prin care sunt puse la dispoziţie, gratuit, o gamă variată de resurse online despre modelul SCP și prin care sunt promovate drepturile copiilor cu probleme comportamentale, ale părinţilor lor, profesorilor și altor aparţinători. Implementarea în şcoli a modelului denumit Evaluarea abilităților subdezvoltate și a problemelor nerezolvate (Assessment of Lagging Skills & Unsolved Problems [ALSUP]) îi ajută pe elevii cu probleme comportamentale prin metode non-punitive, neostile, care să dezvolte abilități, să consolideze relații, în mod colaborativ şi proactiv. Atunci când îi tratăm pe copiii cu probleme comportamentale ca și cum ar avea o întârziere în dezvoltare și ne raportăm la ei cu aceeași compasiune și aproximativ cu aceeași abordare pe care am avea-o faţă de orice altă dificultate de învăţare, ei se descurcă mult mai bine. Dacă însă vom continua să îi tratăm ca și cum ei ar fi nemotivaţi sau manipulativi, ca și cum ar căuta atenţie și ar testa limitele, respectiv dacă vom continua să ne bazăm predominant pe consecinţe impuse de către adulţi, cel mai adesea copiii nu se vor descurca mai bine. Aceasta se întâmplă deoarece consecinţele impuse de către adulţi nu îi învaţă pe copii abilităţile care le lipsesc și nu rezolvă problemele care stau la baza comportamentului nedorit.

ISBN: 978-606-977-012-2

Pret: 40.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere