PREŢUL PRIVILEGIULUI. Cum presiunea parentală și avantajele materiale creează o generație de adolescenți înstrăinați și nefericiți

Descriere
MADELINE LEVINE este de peste douăzeci și cinci de ani psiholog clinician în Marin County. Susține frecvent prelegeri pe tema problemelor cu care se confruntă copiii și adolescenții, pe care le dezbate şi în cărţile scrise, precum Viewing Violence și See No Evil: A Guide to Protecting Our Children from Media Violence, THE PRICE OF PRIVILEGE: How Parental Pressure and Material Advantage Are Creating a Generation of Disconnected and Unhappy Kids. Cea din urmă apare acum şi în versiunea românească.
Cuprins
Este o carte importantă și de actualitate care dezvăluie viermele din mărul bunăstării. Autoarea explică ravagiile care se abat asupra copiilor într-o cultură materialistă, posibilul impact dăunător al avantajelor materiale atât asupra copiilor, cât și asupra întregii familii. M. Levine oferă multe exemple bogate în detalii, ilustrând modul în care sarcina complexă a părintelui și dezvoltarea copilului pot fi compromise de intruziunea parentală, de protecția exagerată și de disoluția subtilă a vieții de familie. Privilegiile, veniturile mari ale părinților, nivelurile ridicate de educație, implicarea excesivă și așteptările înalte, în combinație, pot să aibă un efect mai degrabă toxic decât protectiv asupra copiilor. Sunt tot mai puţini adolescenți înstăriți care pot rezista presiunii de a excela care se exercită constant asupra lor. Între cursuri școlare intensive, multiple activități extra-curriculare, pregătire prematură pentru liceu sau pentru facultate, instructori și meditatori special angajați să îi stoarcă până la ultima picătură de performanță, mulți copii își văd planificat fiecare centimetru de viață. Critica și chiar respingerea devin obișnuite, câtă vreme părinți cu ambiţii continuă să își împingă odraslele spre niveluri din ce în ce mai ridicate de realizări. Ca urmare, copiii nu mai găsesc timpul, nici real, nici psihologic, să cutreiere prin lumea lor interioară, ceea ce reprezintă un pas necesar în buna dezvoltare a sentimentului de sine. Or, fanteziile, reveriile, gândurile despre propria persoana și despre propriul viitor, chiar și simpla relaxare sunt procese esențiale în auto-dezvoltare și nu pot fi grăbite.

ISBN: 978-606-8244-99-0

Pret: 44.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere