e-Learning

 

 

 

SOFTURI EDUCAŢIONALE

 

Softurile educaţionale trebuie să reprezinte o provocare din punct de vedere cognitiv, să fie atractive, să motiveze utilizatorii şi să-i transforme în participanţi activi la propriul proces de învăţare.

Pornind de la aceste premise, o echipă multidisciplinară de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii "Babeş-Bolyai" şi de la Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România a demarat un program de realizare de softuri educaţionale care să constituie instrumente interactive şi atractive în sprijinirea procesului de învăţare.

 

______________________________________________

 

1. Naufragiaţi pe Insula Calculelor 

Softul educaţional „Naufragiaţi pe Insula Calculelor” a fost elaborat de o echipă de psihologi, metodişti şi programatori cu experienţă de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi de la Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România.Acest soft se bazează pe cercetările actuale din psihologia dezvoltării, pe cele mai noi teorii despre învăţare, pe facilităţile designului multimedia de înaltă calitate şi pe consultări repetate cu învăţători de mare prestigiu.Softul realizează ceea ce un învăţător expert face la clasă, pentru a-şi ajuta elevii să înveţe matematica.

Preţ: 25 Lei

 

 

2. Cifrele

Softul educaţional „Cifrele” a fost elaborat de o echipă de psihologi, psihopedagogi şi programatori, cu experienţă teoretică şi practică de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Babeş - Bolyai”, Cluj-Napoca şi de la Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România. Aceştia s-au gândit să elaboreze un soft cu exerciţii care să-i ajute pe copii să înveţe numerele, îmbinând principiile psihopedagogice, teoriile recente ale învăţării şi facilităţile designului soft de înaltă calitate.

Preţ: 25 Lei

 

 

3. Literele

Programul „Literele” este cel de-al treilea soft realizat şi are fundamente teoretice explicite preluate din teoriile învăţării şi cele ale designului softurilor educaţionale, precum şi din cercetările recente realizate în domeniul psihologiei dezvoltării.

Preţ: 25Lei