Despre noi


Editura ASCR este clasificata în categoria A2 (edituri cu prestigiu recunoscut), pentru domeniul Psihologie, în Anexa 28 a Ordinului ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr. 6.129/2016 privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învatamântul superior.
Acest ordin aproba standardele minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învatamântul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare, a calitatii de conducator de doctorat si a atestatului de abilitare. Noile standarde minimale, disponibile în anexa ordinului de ministru, pentru fiecare comisie CNATDCU în parte, sunt rezultatul unei ample consultari publice, organizata de Ministerul Educatiei, în luna noiembrie, pe baza propunerilor elaborate de Consiliul National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Standardele minimale necesare si obligatorii sunt prevazute în anexele nr. 1 - 35, care fac parte integranta din prezentul ordin.
https://www.edu.ro/sites/default/files/fisiere%20articole/Ordin% 206.129_2016%20standarde%20minimale.pdf

https://www.edu.ro/sites/default/files/anexa%20ordin%
206.129_2016%20standarde%20minimale_0.pdf


Anexa nr. 28 - COMISIA DE PSIHOLOGIE, STIINTE ALE EDUCATIEI, EDUCATIE FIZICA Sl SPORT. STANDARDE MINIMALE NECESARE SI OBLIGATORII PENTRU CONFERIREA TITLURILOR DIDACTICE DIN ÎNVATAMÂNTUL SUPERIOR SI A GRADELOR PROFESIONALE DE CERCETARE – DEZVOLTARE


Domeniul Psihologie
Edituri A2; Editura ASCR (Cluj-Napoca); Editura Polirom (Iasi); Editura Trei (Bucuresti)
Edituri B: Editura Academiei Române, Editura All, Editura Sper, Editura Tritonic, Editura Universitatii din Bucuresti, Editura Universitara (Bucuresti); Presa Universitara Clujeana (Cluj-Napoca), Editura Universitatii A.I. Cuza, Editura Institutul European (Iasi); Editura Universitatii de Vest (Timisoara)

----------------------------------------------------------
Editura ASCR editeaza si promoveaza produse multimedia de excelenta în domeniile: psihologie si stiintele educatiei.


Scurt istoric


Editura ASCR a fost înfiintata în anul 2002, de catre Asociatia de Stiinte Cognitive din România (ASCR), iar din ianuarie 2008, a devenit persoana juridica cu identitate fiscala proprie (CUI RO23231292, NR. REGISTRU COMERT J12/487/2008).
Activitatea sa editoriala este continua si consecventa în publicarea de carti din domeniile stiintifice mentionate.


Adresabilitate


Prin calitatea stiintifica a publicatiilor sale, editura raspunde solicitarilor care vin din partea comunitatii de specialisti – cadre didactice, cercetatori si studenti. Dar au fost dezvoltate si colectii sau produse (de exemplu, Psihologie si viata, Carti pentru copii, respectiv Softuri educationale) pentru un public mai larg, alcatuit din parinti, copii, nespecialisti, care au nevoie de solutiile pe care le poate oferi specialistul psiholog / educator / consilier.


Organizarea productiilor editoriale


Editura ASCR are în prezent în jur de 100 de publicatii editate în format tiparit si electronic, carti, reviste si softuri educationale. Ele au fost organizate si dezvoltate specializat pe colectii, dupa cum urmeaza:
1. Psihologul expert (31 titluri) - pentru specialisti si cercetatori din domeniul stiintelor cognitive: psihologie, inteligenta artificiala, neurostiinte, lingvistica teoretica, antropologie, filosofia mintii.
2. Psihologie si viata (11 titluri) - colectie care acopera un teritoriu de intersectie dintre specialistul practician psiholog sau educator si nespecialist.
3. Consiliere scolara (6 titluri) - colectie care ofera instrumente si solutii practice consilierilor scolari, educatorilor, profesorilor, dirigintilor, tuturor celor care lucreaza în domeniul scolar.
4. Educatie (17) Cartile acestei colectii abordeaza probleme fundamentale ale educatiei de astazi: componenta motivationala în învatare, strategii pentru elevii cu dificultati scolare, competente si evaluare, practicile de succes ale profesorilor, dinamica relatiilor elev-profesor s.a.
5. Carti pentru copii (11) Colectia propune un câmp deschis oricaror texte literare si non-literare cu valoare psihoterapeutica, pentru orice vârsta, ca resurse complementare în modalitatile stiintifice de abordare.
6. Softuri educationale (3) Softurile educationale sunt realizate de o echipa multidisciplinara de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii "Babes-Bolyai" si de la Asociatia de Stiinte Cognitive din România.
7. E-book-uri (4) Carti electronice cu continut multimedia pentru psihologi, psihoterapeuti si pentru publicul larg.
8. Confluente (3) Cercetari si studii de specialitate si interdisciplinare în: neurostiinte, inteligenta artificiala, antropologie, filosofie, cosmologie, fizica, matematica, lingvistica, medicina, stiinte politice, stiintele mediului.


9. Reviste stiintifice (2)
Cognition, Brain, Behavior. An interdisciplinary Journal (CBB), ISSN: 1224-8398, indexata PsychInfo; International Bibliography of Social Science; EBSCO; ProQuest
Psihologul, ISSN: 2068-5432, revista editata de Asociatia psihologilor din România si Colegiul psihologilor din România.


Carti cu autori straini


Dintre titlurile de carte care sunt în prezent comercializate pe site-ul editurii, 30 de titluri sunt traduceri de carti ale unor autoritati din domeniul psihologiei, al psihologiei clinice si al educatiei, pentru care editura ASCR detine dreptul de traducere, editare si publicare de la diferite edituri straine relevante în domeniile amintite (Guilford Publications, Blackwell Publishing, John Wiley & Sons, Springer Publishing, De Boeck, Taylor & Francis Group, Pearson Education, Ponte alle Grazie, New Harbinger Publications s.a.).


Comisia de referenti


Colectivul de referenti stiintifici ai revistelor pe care le editeaza ASCR, în mare parte, gireaza si calitatea stiintifica a cartilor editate de Editura ASCR.


Modalitati de difuzare


Prin:
1. Reteaua proprie: www.ascred.ro
2. 13 librarii si magazine online
3. Reteaua bibliotecilor universitare, prin intermediul schimburilor internationale a BCU, pe ruta revistei Studia. Psychologia. Paedogogia
4. Biblioteca digitala a BCU, pentru distribuirea în baze de date internationale

  16 titluri de carte sunt înregistrate în baza WorldCat.


1. Computer mediated therapy of anxiety, Miclea/ Kallay, 2011
2. PEDa – vol. I, Miclea, Balaj, Porumb, 2010
3. PEDa – vol. II, Miclea, Balaj, Porumb, 2010
4. PEDb – vol. I - Evaluarea neuropsihologica si a personalitatii, Miclea, Balaj, 2012
5. PEDb – vol. II - Evaluarea aptitudinilor cognitive, Miclea, Balaj, 2012
6. The multidimensional development of executive functioning. A Neuropsychological Approach, Laura Visu-Petra, 2008
7. Strategic decision making in small and medium enterprises: the impact of cognition and motivation on decision making processes, Oana Fodor, 2011
8. Anxietatea procesari informationale si evaluarea lor, Bogdan Tudor Tulbure, 2011
9. Analiza datelor în cercetarea psihologica, Florin A. Sava, 2011
10. Inconstientul cognitiv: perceptie subliminala si memorie implicita: aplicatii în psihoterapie si publicitate, Adrian Opre, 2002
11. Facets and dimensions of organizational identification, Smaranda Boros, 2007
12. Modele neurocognitive, Miclea, Curseu, 2003
13. Trauma from pathology to growth, Kallay Eva, 2011 
14. Growing up to be the best, Oana Negru, 2012 
15. Dezvoltarea competentelor emotionale si sociale la prescolari : ghid practic pentru educatori, Stefan, Catrinel A.; Kallay, Eva, 2010

Parteneri si colaboratori


Editura a dezvoltat colaborari cu:
- Cognitrom, o unitate de cercetare-dezvoltare în domeniul psihologiei, pentru care Editura ASCR a editat peste 20 de manuale de utilizare a unor teste si a unor platforme de evaluare computerizate;
- Asociatia de Stiinte Cognitive, în editarea de carte;
- BCU „Lucian Blaga” Cluj, pentru asigurarea fondului de carte al Bibliotecii de Psihologie si al Bibliotecii digitale si în cadrul schimburilor internationale ale BCU cu alte biblioteci universitare;
- Biblioteca Judeteana "Octavian Goga", pentru fondul de carte al depozitului bibliotecii;
- Biblioteca Nationala, prin activitatea curenta de utilizare a codurilor ISBN, a descrierilor CIP si asigurare a exemplarelor pentru Depozitul legal;
- Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj, în editarea si lansarea de literatura pentru copii.


Participari cu stand de carte de specialitate si donatii pentru premiere la diferite conferinte nationale relevante în domeniul psihologiei:
- Conferinta "Fiecare copil conteaza. Învata sa traiesti cu ADHD", 2012, Bucuresti, AFDP - ASOCIATIA PENTRU FORMARE SI DEZVOLTARE PERSONALA
- Conferinta Nationala de Psihologie, Brasov, 2012
- Conferinta Nationala de Psihologie a Sexualitatii, Cluj-Napoca, 2012
- Conferinta Nationala Testarea psihologica: Actualitati si perspective, Cluj-Napoca, 2012


Premii


Editura ASCR a primit, în cadrul manifestarii Anul editorial clujean 2011, organizat de Biblioteca Judeteana "Octavian Goga", premiul
Carte pentru copii, educatie si învatamânt
pentru editarea celor cinci Carticele pentru copii ale Constantei Buzea si pentru valoarea colectiei Educatie.


  

Toate aparitiile editate de Editura ASCR sunt cuprinse în baza de date WorldCat, http://www.worldcat.org/, si pot fi accesate urmând pasii: Find a Library- inserati în motorul de cautare Biblioteca Nationala a României, aici veti selecta catalog online http://alephbibnat.ro:8991/F, în categoria editura, veti introduce editura ascr, astfel veti putea accesa toate publicatiile editurii.


_____________________________________________

 

Date identitate fiscala si bancara:

CUI   RO23231292

NR. REGISTRU COMERT   J12/487/2008

RO90BTRL01301202J51594XX Banca Transilvania

RO20TREZ2165069XXX020016 Trezoreria Cluj

Capital social 200 lei